Egen buss
Hotel
Tallinn
Riga
Vilnius
Aktiviteter
  Guidning
Studiebesök
Restauranger
Spa
Att ta sig runt
Kul & Kuriosa
 
   
 
 

Guidning - Programförslag

   

Stadsrundvandring i Tallinn

3 timmar därav 1,5 timme med buss

Rundturen börjar med en bussfärd genom Tallinns centrala park – Kadriorg. Rundturen fortsätter med ett besök till Sångfestivalfältet där de nationella sångfestivalena hålls och till Pirita, där Brigita klostret ligger. (Entre ej inkl.)
Stadspromenaden börjar i Toompea (Domberget) med Toompeaslottet från 1300-1600-talet – platsen där Tallinn grundades, den ryskortodoxa Alexander Nevskij-katedralen och Domkyrkan, som är den äldsta kyrkan i Tallinn (första gången omnämnd i 1233). Besök till de två terrasserna med en utmärkt vy över Tallinn och ut mot havet.
Rundturen fortsätter i Gamla Stan där vi får se Rådhuset byggt i gotisk stil, från 1400– 1500-talet, Helgeandskyrkan och många äkta hanseatiska hus. Bland annat ser man den svenska St. Mikaelskyrkan på Rüütli gatan.

Kontakta oss för dagsaktuell prisuppgift för er grupp.

Besök Estlands Friluftsmuseum Rocca al Mare

3 timmar

Estlands Friluftsmuseum finner du i en vacker 79 hektar stor park vid Koplabukten. Bondgårdar från olika epoker har flyttats hit och kan besökas, tillsammans med väderkvarnar, smedjor, verkstäder och mycket annat. Här firas också nationella högtider på traditionellt vis. I butiken vid entrén säljs förstklassigt hantverk, och i bykrogen serveras traditionella rätter.

Kontakta oss för dagsaktuell prisuppgift för er grupp.

Besök till Saku Bryggeri,

3 timmar

Traditionen att brygga öl i Estland och i Livland började år 1820, då greve Karl Friedrich von Rehbinder grundade ett bryggeri vid flodens strand på Saku Herrgård. Från och med den tiden har bryggmästare bryggt det goda estniska ölet av det lokala grundvattnet, det bästa av maltet, humlen och jästen. Under rundturen blir man bekant med bryggeriets historia och verksamhet, samt får smaka allt det goda bryggeriet erbjuder.

Arrangemanget inkluderar: transport till och från Saku Bryggeri, guide på bryggeriet, smakprov av bryggeriets produktion.

Kontakta oss för dagsaktuell prisuppgift för er grupp.

Lahemaa National Park

5 timmar

Norra Estland är rikt på historiska byggnader, herrgårdar, fästningar och kyrkor, vilka blev byggda redan på medeltiden då danskar, svenskar och tyskar härskade i landet.
Lahemaa National Park ligger vid kusten av Finska Viken och är en viktig del av Estlands kulturarv med dess viltliv och unika landskap. Större delen av parken består av orörd skog och mosse. Där finns det 15 naturliga och 21 konstgjorda små sjöar samt 8 floder. Under rundturen kan du besöka Käsmu Sjöskolan och två herrgårdar från 1800- och 1900-talet: Palmse och Sagadi. Lunchen serveras antingen på Altja eller Viitna krog.

Kontakta oss för dagsaktuell prisuppgift för din grupp. Bussar finns från 10-49 personer.

Lahemaa National Park och Rakvere fästning

8 timmar

Norra Estland är rik på historiska byggnader, herrgårdar, fästningar och kyrkor, vilka blev byggda redan på Medeltiden då danskar, svenskar och tyskar härskade i landet.
Lahemaa National Park ligger vid kusten till Finska Viken och är en viktig del av Estlands kulturarv med dess viltliv och unika landskap. Större delen av parken består av orörd skog och mosse. Där finns det 15 naturliga och 21 konstgjorda små sjöar samt 8 flodar. Under runduren kan du besöka Käsmu Sjöskolan och två herrgårdar från 1800- och 1900-talet: Palmse och Sagadi. Efter lunchen i Altja krog fortsätter turen till Rakvere, den främsta staden i denna region, där fästningen Wesenberg kan besökas. Fästningen är den mest imponerande medeltida befästningen i Estland.

Kontakta oss för dagsaktuell prisuppgift för er grupp! Bussar finns från 10-49 personer.