Egen buss
Hotel
Tallinn
Riga
Vilnius
Aktiviteter
  Guidning
Studiebesök
Restauranger
Spa
Att ta sig runt
Kul & Kuriosa
 
   
 
 

Restauranger

  Här kan du läsa om några restauranger i Riga!
Kanske letar du efter en gourmetrestaurang för en finare festmåltid eller en traditionell taverna för att smaka på de inhemska rätterna – eller varför inte en picnic vid lägerelden i den vackra estniska landsbygden?

Kanske vill ni ha en egen privat kock som guidar er igenom den kulinariska världen på ett personligt vis och ger er en lektion i kokkonst á la Estland?
Det är bara att be oss om hjälp – vi är glada att kunna arrangera allt detta och lite till för er!

Vi bokar bord såväl för dig som reser på tu men hand som i grupp; för grupper finns givetvis specialkomponerade menyer på de allra flesta restauranger – fråga oss!

Vårt företag sätter, tillsammans med våra duktiga medarbetare på plats, ihop en meny av valmöjligheter för att tillfredsställa era smaklökar – vare sig ni önskar en måltid med estnisk, litauisk, lettisk prägel eller från annat kök runt världen.
I tillägg finns en stor radie av högklassigt internationella restauranger i alla de baltiska staterna – samtliga med varierade menyer, delikata rätter och var och en av restaurangerna med sin egen speciella atmosfär.

Sist, men inte minst, kommer – precis som maten – räkningen inte att ge dig matsmältningsproblem!

Bon Appetit!

Följande är bara ett axplock av restauranger i Tallinn; se gärna deras hemsidor för mer information!

Afrikansk

African Kitchen
Ligger i gamla stan. Här finns närmare ett dussin afrikanska risrätter och annat gott. Pröva Suya, afrikas svar på tandoori, eller Mchicha, spenat med jordnötter med cocosris eller någon annan av de spännande rätterna med svåra namn. Restaurangen är inredd med afrikansk konst och har två rum för icke-rökare. En bastu med tillhörande bar finns för uthyrning, självklart också catering!
Uus 34
Öppet: 10-01
Fre-Lör 10-03

Argentinsk

Argentiina
En bra sydamerikansk restaurang. Grillade rätter tillagade över öppen spis mitt i restaurangen!
Pärnu maantee 19
12:00-24:00


Estnisk

Kuldse Notsu Kõrts
Man kan diskutera om detta verkligen är en riktig estnisk krog, men maten är smaklig och god. Den öppna brasan mitt i lokalen, farfarsklockan, gamla vagnshjul som lampor och ölmuggar hängandes i taket skapar en härligt skön stämning.
Dunkri 8
www.schlossle-hotels.com
12:00-24:00

Tallinn Estonian House -Eesti Maja
Här fokuserar man helt på estnisk mat och det är svårt att föreställa sig att man skulle kunna göra det bättre, närmare än så här kommer man inte estnisk mat. Bästa kalvsyltan -utan konkurrens!
A. Lauteri 1
www.eestimaja.ee
11:00-23:00

Vanaema Juures
Vanaema Juures betyder Mormors Ställe och namnet fångar denna krog perfekt, inga raffinerande rätter utan bra god mat. Ligger i en källare i gamla stan och inredd i 20-30 talstil och med 20-30-tals musik som låter som om den spelas på en grammofon från före kriget.
Rataskaevu 10
Mån-Lör 12:00-22:00
Sön 12:00-18:00

Indisk

Elevant
En ranglig järntrappa tar dig upp till restaurangen där enkelhet och elegans möts. Skillanden mellan övriga indiska restauranger i Tallinn är att Elevant är enkel och bekväm, man känner sig som hemma. Maten är god och priserna vänliga.
Vene 5
www.elevant.ee
12:00-23:00

Tanduur
Tanduur har fått stämpeln god smak. Inredningen är elegant men inte stel. De små lamporna i bambutaket och den mjuka indiska musiken skapar en känsla av att man sitter under en stjärnhimmel nånstans i Indien.
Vene 7
www.tanduur.ee
12:00-24:00

Kinesisk

China White
Ligger I samma byggnad som McCools Pub i gamla stan. Bra mat och prisvärd lunchbuffé.
Suur-Karja 20
www.jjj-bars.com
Sön-Tor 12:00-23:00
Fre-Lör 12:00-24:00

Golden Dragon
Kinakrog med många bra och goda maträtter.
Pikk 37
www.goldendragon.ee
12:00-23:00

Fransk

Le Bonaparte
Le Bonaparte är verkligen imponerande. Inredningsarkitekten lät medeltiden vara kvar i form av kraftiga träbalkar, stora krokiga fönster och stenväggar. Blandningen med stil och klass i form av silverbestick, pampiga ljusstakar och klassisk musik. Menyn är självklart uteslutande fransk och maten underbar!
Pikk 45
12:00-15:00
19:00-24:00
Sön stängt

Pika Jala
Restaurangen har fått sitt namn från den långa gata som ringlar sig ned från den övre delen av gamla stan. Mysig medeltida atmosfär med bra klass utan att överdriva. Mysig belysning, mysig musik och stora fönster. Underbara soppor, sallader smörgåsar och mycket mer med fransk anda. Kocken här är vida känd som Estlands bästa kock!
Pikk jalg 16
Tel: +372 644 1344
www.pikajala.ee
Mån-Lör 10:00-23:00
Sön 10:00-22:00

Grekisk

Vasilio
Inredning i terrakotta, grekiska detaljer och grekisk musik i bakgrunden skapar en behaglig atmosfär. Menyn består av traditionella grekiska förrätter och något mindre traditionella varmrätter.
Vene 6
www.vasilio.ee
10:00-23:00

Internationell

Balthasar
Man kan inte komma närmare medeltidsatmosfär än här, Balthasar är uppkallad efter en medeltida krönikör från Tallinn som sitter i ovanför Estlands välkända 1300 tals Apotek vid Rådhusplatsen. Stället har originalbjälkar och fönster och man ser ut över Estlands mest välkända torg. Detta är stället för vitlöksälskare, exempel på menyn är kycklingsallad med aprikos-vitlöksås och – glass med honung och vitlöksås.
Raekoja plats 11
www.restaurant.ee
12:00-24:00

Bordoo
Lyxig restaurang på lyxiga hotellet Three Sisters, med en utsökt vinlista!
Pikk 71
www.threesistershotel.com
07:00-23:00

Egoist
Det är nästan så att man förväntar sig stöta på Winston Churchhill med en fet cigarr, då man vandrar runt i denna restaurang. Inredningen påminner om sociteten före kriget. Men det är också en varm glödande känsla över Egoist. Det finns fyra rum i restaurangen bl a rum för diskreta privata middagar. På menyn finns underbara ank- och lammrätter. Här kan man lätt komma upp i 1500 sek för en middag för två. Imponerande vinkällare och cigarr kollektion! Vill du blir behandlad som en kung? Detta är stället!
Vene 33
www.egoist.ee
12:00-24:00

Galaxy
Till Galaxy går man mest för den enastående utsikten, faktiskt värt besväret att ta sig hit! Restaurang i toppen av telemasten. Mycket romantiskt om man är i rätt sällskap. Mat och service är knappt medel, men som sagt, utsikten är bedårande!
Kloostrimetsa tee 58A
www.teletorn.ee
10:00-01:00

Italiensk

Bocca
Denna italienska restaurang ligger på en helt annan nivå! Den fick utmärkelse som nummer 15 av världens 50 mest ansedda restauranger 2003! Belägen i ett 500 år gammalt lagerhus med högt i tak och välvda takpelare. Här hänger två enorma klotformade lampor som är repliker av de som finns i Barcelonas Operahus. I övrigt är det minimalist design som ingår i Boccas inredning. Maten harmonierar underbart, vad sägs om Lax Carpaccio med avocado och jordgubbsallad, Vildanka med Muscatelsås och Flamberad frukt med Champagne-Zabayonnesås?
Olevimägi 9
www.bocca.ee
12:00-24:00

Controvento
Detta är tveklöst Tallinns bästa italienska restaurang. Utmärkt mat, utmärkt service och utmärkt atmosfär. Alla råvaror importeras direkt från Italien, av de italienska ägarna.
Vene 12
www.controvento.ee
12:00-23:00

Japansk

Sushihouse
Medeltida Tallin möter ett modernt Japan I denna restaurang som är belägen I ett 500 år gammalt lagerhus. Det första rummet i lokalen serverar enklare rätter som sushi, medan det inre rummet har en större meny med bland annat hummerstjärtar, yakitori och många wokade rätter på menyn. Det finns också enskilda rum något med sittkuddar och även ett loftliknande cigarrum. Bakgrundsmusiken varierar från house till jazz, men är alltid genomtänkt. Maten är dessutom suverän!!
Rataskaevu 16
www.sushihouse.ee
12:00-24:00

Kaukasisk

Must Lammas
Serverar kaukasisk mat av hög klass, en del rätter bättre än andra. Servicen är absolut top. På väggarna hänger vackra traditionella georgianska mattor. För en mer formell middag är Svart Lamm är en höjdare. Annars kan man gotta sig med ett urval förrätter som Dolmar och Hachapuri, förrätter är deras styrka!
Sauna 2
www.mustlammas.ee
12:00-23:00
Sön 12:00-18:00

Koreansk

Kim
Ligger nära busstationen. En klar rysk – koreansk atmosfär, en annorlunda trevlig upplevelse!
Filtri 5
12:00-23:00

Medeltida

Olde Hansa
Detta är den mest professionella medeltida restaurangen i Baltikum. Med experthjälp har man kommit så nära medeltidsmiljö som möjligt och känslan infinner sig! Bakgrundsmusik från 1500 talet, levande ljus, tunga träbänkar klädda med galtskinn. Man får en historisk berättelse bakom varje maträtt, menyn är inte vad vi brukar få till livs precis. Vad sägs om Adelsmannens rökta filet mignon, vildsvin med nötter och surkål, enbärskryddad ost, björn eller dryckerna som också har sina anor i medeltiden; mörkt honungsöl som serveras varmt. För att summera: maten är spännande och god, servicen är exemplarisk och med en smula humor och underhållning!
Vana turg 1
www.oldehansa.com
11:00-24:00

Peppersack
Fantastiskt ställe, man kan sitta på en balkong med utsikt över matsalen för en mer privat middag. Mat över medel i en enastående miljö! Grill i källarlokalen och angränsande café.
Viru 2
www.peppersack.ee
11:00-24:00

Mexikansk


Amarillo
God Tex-Mex mat, atmosfär och bar.Här finns också en rymlig uteservering på sommaren.
Viru väljak 4
www.amarillo.ee
Sön-Tor 12:00-01:00
Fre,Lör 12:00-02:00

Cantina Carramba
Troligen den bästa Tex-Mex stället I Tallinn. Inredning i mexikansk stil med bilder av mexikanska banditer på väggarna. Servicen är bra, trots att man har en skylt på väggen som säger ”Kunden har alltid fel”, härlig positiv stämning! God mat dettutom, allt från Revben till Fajitas Ligger nära Kadriorg Parken.
A. Weizenbergi 20A
www.carramba.ee
12:00-23:00

Rysk

Klafira
Klarafira ligger på “Vene” som betyder rysk på estniska. Ljuslyktor på borden skapar en varm hemlik atmosfär, maten smakar utmarkt och stället är extra trevligt sedan man renoverat och målat om.
Vene 4
www.klafira.ee
12.00-24.00

Troika
Vacker rysk restaurang i medeltidsmiljöm den vackra ljussättningen fångar den ryska andan. Man har ofta en gitarrist som spelar rysk folkmusik. God mat.
Raekoja plats 15
www.troika.ee
12:00-24:00

Thai

Villa Thai
Ligger vid Kadriorg Parken, underbar mat som tillagas av en indisk kock. Man har både Thai och Indisk mat och en plånboksvänlig lunchspecial på veckodagar. Mysig atmosfär!
Vilmsi 6
12:00-23:00

Tjeckisk
Svejki Juures
Uus 25
www.svejkijuures.ee
11:00-24:00

Tysk

Baieri kelder
Ingen romantisk middag här, inredning med rejäla bord i källarmiljö. Perfekt om du gillar tysk mat som god tysk korv, sauerkraut, och annat -man blir mer än mätt vid en måltid här. Tysk öl på fat. En avkopplande miljö med manlig stämning.
Roosikrantsi 2A
www.scandic-hotels.com
12:00-23:00

Ungersk

Kapten Tenkeš
Här hänger vitlöksklasar I band I ungerska flaggans färger i taket. Ungersk folkmusik i bakgrunden och ungerska detaljer i inredningen skapar en mysig atmosfär. Ungerskt vin och något modifierad god ungersk mat.
Pärnu mnt 30
www.hot.ee/tenkes