Egen buss
Hotel
Tallinn
Riga
Vilnius
Aktiviteter
  Guidning
Studiebesök
Restauranger
Spa
Att ta sig runt
Kul & Kuriosa
 
   
 
 

Om Lettland

   


Lettland - landet där det gamla möter det nya

Missa inte Lettland, den mittersta av baltstaterna, tvärs över vattnet från Våran svenska östkust!

Lettland har med sina två grannländer länge legat i skuggan av Europa, trots dess läge. Detta tack vare ockupationer (baltstaterna blev först självständiga 1991) och många svåra år och resultatet av detta har blivit ett folk som skapat en mycket stark gemenskap och hållit hårt i sina traditioner och sitt arv. Och det är just det som gör Din resa till Lettland speciell.

Här finner du en fantastisk resa i tiden, även om letterna i storstäderna blir mer moderna och internationella för varje dag. Lettlands vackra huvudstad heter Riga och är den största av baltstaternas.

Lantliv och stadsliv

Nära den ryska gränsen är dessa förändringar mindre där kan Du fortfarande stöta på tidlösa byar.
Lettland har även mycket vacker natur med flera floder och sjöar, storslagen skog, och traditionella jordbruk. Något Du inte bör missa i Lettland är det magiska firandet av midsommar (24 juni). Då tänds stora lägereldar över hela landet och man sjunger folksånger och dansar kring dessa långt in på natten, för att fira sommarsolståndet.
Lettlands stadsliv och lantliv lever i symbios med varandra och många kombinerar ett liv i staden, med att ofta åka ut på landsbygden till sina dachas – lantställen.

Sol, bad och historia

Missa inte heller Lettlands underbara semesterort Jurmala.


I Lettland finns många städer med stark historisk anknytning, som Cesis, Sigulda eller Bauska. Här kan du stöta på medeltida slott och även se Rundale Palats som är byggt av Rastrelli, som är samma arkitekt som ligger bakom det kända tsarpalatset i St. Petersburg.

Lettlands historia