Egen buss
Hotel
Tallinn
Riga
Vilnius
Aktiviteter
  Guidning
Studiebesök
Restauranger
Spa
Att ta sig runt
Kul & Kuriosa
 
   
 
 

Om Litauen

   
 


Litauen - en färd med sagolika slott och underbar kultur

Upptäck Litauen, landet som ligger längst ner av de tre baltstaterna, och faktiskt inte alls speciellt långt ifrån Våran egen ö Gotland. Se Litauens arv av gotisk-, barock- och renässansarkitektur på landets byggnader och ge Dig själv en oförglömlig resa i tiden.

Landet är fullt med stora vita slott som drar tankarna till de vackraste städerna i Europa. Naturen ser ut som taget ur en saga, med gröna svindlande kullar, och vita kyrkotorn och kupoler som sticker upp här och där.

Runtom i Litauen finns flera herresäten med parker omkring, vattenkvarnar, träarkitektur, små kyrkor och byar. Missa inte folkets unika konstart korstillverkning som Du kan se på flera ställen. Och gillar Du kultur så har du kommit helt rätt, för i Litauen är den mycket viktig, kanske inte minst musiken.

Litauens stadsliv

Litauens sprudlande huvudstad heter Vilnius. Det kända Litauiska ölet kan Du med fördel avnjuta sittandes i en gammal väderkvarn, nära ett vattenfall med hela Vilnius som utsikt.
När det kommer till mat finns det något för alla smaker. Landet är fullt av allt ifrån mysiga källarhak till lyxrestauranger och hela världens största kök finns representerade.
Även när det kommer till shopping finns det mycket att välja mellan. Köpcentrumen är förutom fyllda med intressanta affärer, också ofta väldigt vackra och har mysiga fik att gå till när fötterna börjar verka eller magen kurra.
Nattlivet i Litauen har mycket att erbjuda, allt ifrån livemusik av alla de slag, till discon med ofta stora västerländska DJs.

Litauens naturliv

Litauens natur är väldigt grön och landet har fler än 30 parker att besöka. Det är en ögonfröjd för naturälskare med alla floder och sjöar som ligger utspridda. Vill man pröva på lite lantliv kan Du bo på någon gård som tar emot turister. Ofta har dessa fiske- och badmöjligheter, och Du bjuds på ekologisk och färsk Litauisk mat. Folket är väldigt gästfria och öppenhjärtade.
Om Du vill prova på lite mer våghalsiga aktiviteter finns det ballongflyg och segelflyg och i gamla sandtag eller träsk arrangeras nattliga jeep- och fyrhjuliga motorcykeltävlingar. Du kan även prova på bågskytte eller dyka och upptäcka fornordiska byars rester i sjöar som Trakai och Plateliai.

Litauens främsta sommarort heter Palanga. Staden är smockad av såväl nattliga som dagliga nöjen i form av kasinon, restauranger, caféer, nattklubbar och diskon. De vackra sandstränderna är breda med vit mjuk sand att sjunka ner med sina fötter i. Perfekt resmål för den sol&bad intresserade turisten.

 

 

Läs mer om...

Vilnius

Musik i Litauen